Background
20.6.2021vaalit muurame

Vaalipöly laskeutuu

"Val­tuus­ton on otettava sille kuuluva asema ja käytävä asiat läpi de­mo­kraat­tis­ten pro­ses­sien mu­kai­ses­ti"

Kuntavaalien viikon takainen pöly on hiljalleen ehtinyt laskeutua. Muuramessa valmistaudutaan tällä hetkellä muiden kuntien tapaan vanhan valtuustokauden viimeisiin kokouksiin sekä uuden kauden paik­ka­neu­vot­te­lui­hin. Kokoomus lisäsi paikkalukunsa yhdeksään, mikä on edellisen kauden kuuteen valtuutettuun verrattuna 50%:n nousu. Oma äänimääräni 367 oli myös valtaisa myönteinen yllätys. Tulokseen täytyy olla erittäin tyytyväinen. Istuvista valtuutetuista yksi jäi pois ja ehdolla olleet menivät läpi. Saimme siis neljä uutta läpimenijää, mitä on pidettävä myös varsin hyvänä saavutuksena. Olemme Keskustan jälkeen Muuramen toiseksi suurin puolue ja siinä mielessä lähtökohtamme seuraavaan kauteen ovat erinomaiset.


Tulos ei olisi siis voinut olla juuri parempi. Miten tähän päädyttiin? Itse pidin asettamaamme 1-2 lisäpaikan tavoitetta yltiöpositiivisena. Perussuomalaisten oletettu nousu ja paikkakuntamme vahvat keskustalaiset perinteet loivat tavoitteisiini realismia sekä omien että puolueen odotusten osalta. Ehdokasasettelumme oli kuitenkin erinomainen. Jokaiselle ehdokkaalle oli omat kohderyhmänsä emmekä juuri kilpailleet toistemme äänistä. Muurame on aina ollut yrittäjämyönteinen kunta, joten siinä mielessä teeman ylläpitäminen oli varsin luonnollista ja helppoa Kokoomukselle. Kampanjailme oli mielestäni alusta saakka varsin positiivinen ja onnistuimme välttämään puolueiden välisen nokittelun. Tämä täytyy mainita myös muiden puolueiden eduksi. Kaiken kaikkiaan kampanjointi Muuramessa oli erittäin siistiä ja hyvähenkistä. Meneillään oleva ti­lin­tar­kas­tus­ju­pak­ka olisi tarjonnut sytykkeitä myös toisenlaiseen lähestymistapaan.


Oma tulokseni on luultavimmin muutaman asian summa. Onnistunut parin vuoden takainen edus­kun­ta­vaa­li­kam­pan­ja kantoi varmasti myös näihin vaaleihin. Vuodenvaihteessa käyty raskaan kirurgian kes­kit­tä­mis­kes­kus­te­lu kan­sa­lai­sadres­sei­neen toi osin tahtomattanikin näkyvyyttä myös Muuramessa. Täällä ei myöskään ollut varsinaista ylitarjontaa terveydenhuoltoalan ehdokkaista, joten uskoisin saaneeni runsaahkosti myös ns. ”ilmaisia” ääniä, jotka kohdistuivat enemmän edustamaani toimialaan kuin henkilöön. Olen vilpittömän kiitollinen jokaisesta saamastani äänestä. Teen kaikkeni, jotta saisin niiden avulla rakennettua omalta osaltani jälleen uuden palan itsensä ja kuntalaisensa näköistä Muuramea.


Seuraavan valtuuston kiireisin asia on saada tuo reilun vuoden päivät vellonut ti­lin­tar­kas­tus­ju­pak­ka läpikäydyksi. Kuntana meidän on päästävä suuntaamaan katseemme, energiamme sekä julkinen keskustelutila kuntalaisia lähempänä oleviin asioihin, kuten liikenneväyliin, perusopetukseen, luontopolun tilanteeseen ja kaa­voi­tus­rat­kai­sui­hin. Ennen kaikkea keskusteluilmapiiri on saatava muuttumaan konfliktihakuisesta ratkaisukeskeiseen ja eteenpäin katsovaan. Positiivisuus ei ole millään lailla pois meneillään olevien asioiden käsittelyltä. Eteenpäin katsominen ei ole asioiden lakaisua maton alle. Kaikki epäkodat on taatusti tuotu yleiseen tietoisuuteen. Nyt on asioiden aika riidellä, ei ihmisten. Hankintakäytänteet, hallintorakenteet, riskienhallinta ja sisäinen valvonta on saatava kuntoon ja näiden eteen tehdäänkin ymmärtääkseni töitä parhaillaan. Osa ongelmista on jo kovaa vauhtia menossa ratkaisua kohti. Ratkaisuhakuisuus tuleekin olemaan uuden valtuuston tärkein työkalu.


Valtuuston on otettava sille kuuluva asema ja käytävä asiat läpi demokraattisten prosessien mukaisesti. Kun päätökset on tehty, olisi tärkeä suunnata katseet kohti Muuramen tulevaisuutta, yhdessä ja yhteistyössä. Meillä on paljon asioita hyvin. Rakennetaan niiden varaan lisää hyvää ja pyritään korjaamaan havaitut epäkohdat sekä ennen kaikkea oppimaan niistä. Jos niitä käytetään ainoastaan sytykkeenä negatiiviseen keskusteluun, menetämme kaikkein arvokkaimman mahdollisuuden kehittyä: virheistä oppiminen.

Kommentit

Yh­teys­tie­dot

Ville Väyrynen

ville.vayrynen@muurame.fi

040 5375615Kam­pan­ja­ti­li­tie­dot

On aika lopettaa leikkaukset ry

FI76 4600 0011 2405 83

Ville so­si­aa­li­ses­sa mediassa:

Facebook: @vayrynenv

Twitter: @vayrynenville75

Instagram: @vayrynenville

Copyright: Ville Väyrynen. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.